Носителят на Оскар Дензъл Уошингтън (Тренировъчен ден“ и Glory) отново

...
Носителят на Оскар Дензъл Уошингтън (Тренировъчен ден“ и Glory) отново
Коментари Харесай

Дензъл Уошингтън с номинация за Оскар за ролята си в „Полет”

Носителят на Оскар Дензъл Уошингтън („ Тренировъчен ден “ и Glory) още веднъж е номиниран за премията на Американската кино академия за основна мъжка роля в трилъра „ Полет “ (Flight). Режисьор и продуцент на кино лентата е носителят на Оскар Робърт Земекис („ Форест Гъмп “), а сценарист е Джон Гатинс („ Жива стомана “), който също получи номинация тази година в категорията „ Оригинален сюжет “.

Напрегнатият трилър „ Полет “ е история за умел водач на аероплан, на който се постанова да направи наложително кацане и с помощта на героичните му старания съвсем всички на борда оцеляват. И въпреки всичко някой – авиолиниите, производителят или даже водачът – би трябвало да поеме виновността за злополуката. Разследването на събитията към злополуката разкрива шокиращи изненади, а персоналният свят на водача Уит Уитакър (Дензъл Уошингтън) е на път да рухне под натиска на следствието.

Превъплъщението на Уошингтън в комплицирания облик на капитан Уитакър изважда през фена същността на една спорна персона, която от една страна има цялостен надзор в пилотската кабина, само че от друга е унизена и елементарно ранима. Той обаче е единственият водач, кадърен да приземи самолета в рисковата обстановка, разказана на екрана в поредност моменти на напрежение - по едно и също време зрелищни и блестящо реалистични.

„ Полет “ е мощно въздействащо киноизживяване, което съчетава напрегнати сюжетни обрати и съвършената актьорска игра на Дензъл Уошингтън, Дон Чийдъл ( “Бандата на Оушън “), Джон Гудман ( “Артистът “), Брус Грийнуд, Мелиса Лио и английската актриса Кели Райли, добила най-голяма известност като брачната половинка на доктор Уотсън в „ Шерлок Холмс “ и „ Шерлок Холмс: Игра на сенки. “

Официалната премиера на „ Полет “ у нас е на 22 февруари 2013 година.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР