Носителят на Купата на България по баскетбол при жените Рилски

...
Носителят на Купата на България по баскетбол при жените Рилски
Коментари Харесай

Рилски спортист не остави шансове на Локомотив София в женския баскетболен шампионат

Носителят на Купата на България по баскетбол при дамите Рилски състезател надви над Локомотив София с 89:55 (24:14, 23:10, 21:12, 21:19) като посетител в дуел от последния 12-и кръг от Първата четворка в шампионата.

Гостите от Самоков изцяло преобладаваха в мача в столицата, откакто дръпнаха с 10 точки в края на първата четвърт. На почивката те имаха задатък от 47:24, а през второто полувреме баскетболистките на Рилецо продължиха да усилват преднината си.

Деница Манолова се отличи с 18 точки и 6 битки за спечелилите, а Таяриана Чембърс способства с 15 точки, 9 битки и 2 асистенции.

За Локомотив София Гергана Цекова приключи с 9 точки и 3 битки.

Успехът бе седми за Рилски състезател в тази фаза на шампионата, с което самоковки се изкачиха на второ място във краткотрайното класиране, до момента в който столичанки завършват на четвъртата позиция с 12 следващи провали. И двата тима обаче са сигурни участници в полуфиналните плейофи, в които ще играят съставите в топ 4.

В събота следва да се състои и последният мач от Първата четворка сред отборите на Берое и Монтана 2003, а полуфиналите стартират идната сряда (10 април).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР