Носителят на Големия Кристален глобус за миналия сезон и петкратен

...
Носителят на Големия Кристален глобус за миналия сезон и петкратен
Коментари Харесай

Норвежки триумф в масовия старт при мъжете в Швейцария

Носителят на Големия Кристален глобус за предишния сезон и петкратен олимпийски първенец Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) реализира трета победа за сезона в Световната купа по биатлон, откакто завоюва всеобщия старт на 15 километра в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

Неговите сънародници Йоханес Дале и Тарей Бьо довършиха напълно норвежкия подиум в надпреварата.

Йоханес Тингнес Бьо, който през вчерашния ден победи в преследването в Ленцерхайде, позволи две неточности в стрелбата и измина трасето за 35:00.1 минути.

Така той продължава превъзходството си в спорта и записа 77-а самостоятелна победа в кариерата си.

Йоханес Дале е втори с една пропуснаха цел в четирите стрелби и пасив от 14.6 секунди, а Тарей Бьо се подреди на трета позиция на 21.8 секунди от своя брат и с един сбъркан патрон. Двамата можеха да стигнат и до успеха, само че позволиха по една неточност на последната пукотевица.

Четвърти е Мартин Понсилуома (Швеция) с три пропуща, а след него са още двама норвежци - Ветле Кристиансен и Вебьорн Сьорум, които също сгрешиха по три пъти.

Състезанието мина без българско присъединяване.

В генералното нареждане за Световната купа след осем старта отпред е Йоханес Тингнес Бьо с 484 точки пред своя брат Тарей Бьо с 411 и Йоханес Дале с 366 точки. Владимир Илиев е 55-и с 14 точки.

Четвъртият кръг от Световната купа по биатлон ще се организира от 4 до 7 януари в Оберхоф (Германия).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР