Носителят на 21 титли от “Големия шлем Новак Джокович спечели

...
Носителят на 21 титли от “Големия шлем Новак Джокович спечели
Коментари Харесай

Титла номер 90 за Новак Джокович

Носителят на 21 трофеи от “Големия шлем ” Новак Джокович завоюва втора поредна АТР купа след успех във финала в Астана над Стефанос Циципас с 6:3, 6:4 за 1 час и 10 минути игра.

След триумфа в Тел Авив предходната седмица великият сърбин добави още една купа към забележителната си сбирка, като към този момент има 90 трофеи в изключителната кариера. 

За първи път от 2010 година (когато го направи Роджър Федерер) някой тенисист печели титли от всички категории в мъжкия тенис - АТР 250 (Тел Авив), АТР 500 (Астана), Рим ( “Мастърс ”) и “Уимбълдън ” ( “Голям шлем ”).

Също по този начин това е втори следващ шампионат в зала, извоюван от Джокович, от 2015-а насам, когато надделя Анди Мъри на финала на Парижкия мастърс и Роджър Федерер на Финалите на АТР.

Ноле ще остане номер 7 в света с 4320 точки, изоставайки със 700 от контузения Александър Зверев. Сърбинът ще се намести на десета позиция в класацията “Надпреварата за Торино ” с 2720 точки. Дори да не се придвижи до топ 8, ще получи право на присъединяване на Финалите на АТР, стига да е в топ 20, тъй като завоюва купа от “Шлема ” този сезон.

Циципас загуби за осми път от Джокович и остава с две победи против него, а по-интересното е, че няма трофей от категория АТР 500, губейки към този момент деветте си финала на това равнище. 

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР