Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер се

...
Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер се
Коментари Харесай

Федерер за 13-и път на финал в Хале

Носителят на 20 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер се класира за 13-и път на финала на обичания си тенис шампионат от сериите АТР 500 в Хале. Маестрото съкруши с 6:3, 6:3 Пиер-Юг Ербер и ще спори за десетата си купа в немския град, където предходната година отстъпи на Борна Чорич в борбата за оценката.

В разногласието за купата Федерер ще се изправи против Давид Гофен, който по-рано денем се оправи със съпротивата на Матео Беретини със 7:6(4), 6:3. Ако победи, то Федерер за 16-и път в кариерата си ще е спечелил най-малко три трофеи през сезон, а другояче общо ще е стигнал до 102 купи.

It’s THIRTEEN HALLE FINALS for Federer @rogerfederer defeats Herbert 6-3, 6-3 and will play Goffin in the @ATPHalle final pic.twitter.com/Iysa4Onsaq
— ATP Tour (@ATP_Tour) June 22, 2019
Федерер трябваше да печели два трисетови мача, с цел да стигне до борбата с Ербер, само че в нея нямаше чак толкоз проблеми и проби противника си три пъти. Нито един път не му се наложи да отразява брейк-бол, като завоюва 24 от 28 точки на първи собствен сервис и 12 от 13 разиграни на втори.

Федерер има 7 победи и единствено една загуба против Гофен, която пристигна на полуфиналния мач на Финалите на АТР 2017. Любопитното е, че Маестрото и Ербер не бяха играли досега нито на сингъл, нито на двойки, като французинът е 337-мият друг съперник за 20-кратния първенец от “Шлема”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР