Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер се

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер се
Коментари Харесай

Федерер загуби сет, но се завърна на корта с победа

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем Роджър Федерер се завърна с победа на корта. 36-годишният швейцарец загуби сет против Миша Зверев, само че направи поврат и се класира за четвъртфиналите на шампионата в Щутгарт след триумф с 3:6, 6:4, 6:2.

Федерер изигра първия си мач от средата на март. Тогава той сдаде купата от мастърса в Маями след неочакван поврат против Танаси Кокинакис във втория кръг. След това швейцарецът предстоящо си взе отмора и за втора поредна година пропусна целия сезон на червени кортове.

В първия си мач на трева за 2018 година Федерер стартира добре и стигна до няколко благоприятни условия за пробив в първите геймове. Зверев обаче ги избави, а при 4:3 осъществя непредвиден пробив на нула, след което беше решителен, сервирайки за сета.

Федерер се сложи в сложна обстановка и при започване на втория сет, откакто даде късмет за пробив на Зверев още в първия гейм. Световният №2 обаче се избави, а в идващия гейм на собствен ред имаше две благоприятни условия да завоюва подаването на германеца, само че ги пропусна.

Пробивът въпреки всичко стана факт в шестия гейм и Федерер поведе с 4:2. Зверев съумя незабавно да го върне и да изравни при 4:4. Германецът обаче се пропука, сервирайки за оставане във втората част при 4:5, и позволи пробив на нула, който прави мача в решителен трети сет.

В него Федерер най-сетне съумя да напипа правилния темп, осъществя два пробива от две благоприятни условия и загуби единствено шест точки в своите сервис геймове. Швейцарецът записа шеста победа от шест мача със Зверев, като за пръв път загуби сет против 30-годишния немец.

Aaaand he's up and running
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР