Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер може

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер може
Коментари Харесай

Роджър Федерер обмисля да спре с тениса след Уимбълдън през 2020-а

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем Роджър Федерер може да постави края на кариерата си след " Уимбълдън " през 2020. Швейцарецът към този момент е разискал тематиката със своя екип, само че към момента не е взел решение дали ще играе и след шампионата на английска земя, съобщи bTV.

При последното си присъединяване там Маестрото стигна до финала, само че загуби от Новак Джокович в петсетова борба. Тогава Федерер пропиля два мачбола и не съумя да завоюва " Уимбълдън " за девети път.

" Пред стои въпросът дали да продължа да олимпийските игри в Токио. Обсъдих го с моя екип, както и със брачната половинка ми Мирка, и ще взема решението до няколко седмици ", съобщи някогашният №1 в света.

Вероятната причина Федерер да отсрочва отказването може би е, че той в никакъв случай не е печелил олимпийската купа на сингъл. Маестрото има един изгубен край - от Анди Мъри през 2012 година

Федерер ще удължи почивката си и ще стартира да се готви за новия сезон в средата на декември, като сигурно няма да бъде подготвен на 100% за първия шампионат от календара на АТР. Швейцарецът разгласи, че задачата му е Australian Open.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР