Носителят на 19 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал коментира

...
Носителят на 19 титли от “Големия шлем” Рафаел Надал коментира
Коментари Харесай

Надал: Уважавам играчите, които ще играят на US Open


Носителят на 19 трофеи от “Големия шлем” Рафаел Надал разяснява решението си да не взе участие в идния US Open.

“Както всяко едно решение, това също не беше взето лековато, а след съществено обсъждане с околните ми. В тази обстановка, съгласно мен, всяко решение е годно и не може да се каже, че е вярно да участваш или е погрешно да не участваш. За моето решение главната причина беше здравето, тъй като обстановката в Ню Йорк не наподобява под надзор.

Също по този начин графикът е доста комплициран, тъй като имахме месеци без публични мачове, а след това от твърди кортове ще се пренесем на клей. Има доста малко време за пренастройка и ще бъде рисково за тялото ми. А и просто в персонален проект усетих, че в този миг не желая да пътувам до Ню Йорк. Когато се състезаваш, всичко в теб би трябвало да е наред, а в тази ситуация терзанието щеше да ми попречи.

Уважавам играчите, които ще вземат участие, тъй като доста от тях са в друго състояние и се нуждаят от пари. Уважавам всички решения, тъй като не би трябвало да се споделя, че някое е неверно. Съжалявам, че шампионатът в Мадрид беше анулиран, а другояче се приготвям за събитията в Европа. За тялото ми е много по-добре да се подвизавам на по-бавни настилки, само че още не знам дали ще вземам участие в Рим”, сподели Надал на видеоконференция с медии от целия свят, представен от “АС”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР