Носителката на титлата Мисис Дама на годината - Ваня Ламбева

...
Носителката на титлата Мисис Дама на годината - Ваня Ламбева
Коментари Харесай

Мисис Дама на България откупи рицарски ръкопис от 1279 г.

Носителката на купата Мисис Дама на годината - Ваня Ламбева се включи в обичайния благотворителен Бал на Жълтата Роза на Зонта Клуб. Тази година благородната идея бе в поддръжка на Националното учебно заведение по танцово изкуство и Музикалните учебни заведения в Широка Лъка и Котел.

Г-жа Ламбева откупи извънредно скъпо издание на книгата „ Liber Ordo Equestris “, отдадена на възникването на средновековното рицарство. Създадена като античен ръкопис през 1279 година, книгата е издадена на български език единствено в 140 екземпляра.

Междувременно Ваня Ламбева е в трескава подготовка на първата национална Асамблея „ Земя на децата “, която ще се организира на 1 юни 2019г. в София. Асамблеята ще събере над 280 надарени деца, които ще бъдат поощрени да се занимават с изкуство и да покажат своите благоприятни условия пред доста необятна аудитория. Събитието ще премине в границите на два панела - живописен пленер и спортно-щафетни занимания, в които младежите ще вземат присъединяване взаимно с представители на НСА и НХА.  Творбите на децата ще бъдат изложени в експозиция след приключването на пленера.

Всяка област е поканена да бъде представлявана от своя регионален шеф. Ваня Ламбева споделя, че следващата година второто издание на Асамблеята ще е с интернационално присъединяване. „ С сътрудниците от съдружие „ Дива Земя “ към този момент работим по този план. Осъществили сме контакти с посолствата на всички задгранични страни у нас, както и в посолствата на България по света. Убедена съм, че няма по-добра форма на дипломация в полза на децата “.

Сериозна поддръжка в начинанието на госпожа Ламбева оказват Областна администрация на Софийска, НСА „ Васил Левски “, Комисията за протекция от дискриминирането, НХА, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, БЧК, Министерство на културата и Министерство на младежта и спорта, Лайънс клуб София Витоша. Своята поддръжка са декларирали и доста известни лица от региона на бизнеса, науката, изкуството и спорта, измежду които гимнастикът Йордан Йовчев, художниците Ромео Смилянов, Людмил Веселинов, Валентин Кардамски, Петър Пиронков, физикът Теньо Попминчев, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР