Носител на Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство

...
Носител на Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство
Коментари Харесай

Връчват наградите „Аскеер“ за постижения в театралното изкуство

Носител на Голямата премия за повсеместен принос към театралното изкуство „ Аскеер “ 2022 тази година е Цветана Манева

31-вото издание на най-старите и единствени по рода си театрални награди в България – „ Аскеер “ се организира довечера. Единствени са, тъй като оценките в единайсетте категории се дават "от актьори – за актьори ", предава

И макар че занапред следва да разберем кои създатели ще сграбчен Аскеерите тази година, носителите на две от статуетките са към този момент известни.

С почетен „ Аскеер “ ще бъде удостоена актрисата Меглена Караламбова, а притежател на Голямата премия за повсеместен принос към театралното изкуство „ Аскеер “ 2022 тази година е Цветана Манева. С нея разговаряхме минути след формалното оповестяване на номинацията.

„ Има едно положение, в което сега се намирам аз, и една мисъл, която минава през главата - Всичко това с мен ли се е случвало. Аз самата смятам, че съм отворена природа и съм могла да приема всички професионални провокации, които са се осмелявали да ми поверят “, сподели Цветана Манева.

Жулиета, Антигона, Кейт Бланш или Бернарда Алба в театъра и един цялостен несравним живот пред камерата.

„ Това, което най-ме е заело по време на моята работа е да схвана индивида и до момента този интерес, и това схващане, тази податливост, и тази максима на съществувание ме е водила “, добави Цветана Манева

Попитана кои са думите, които същински скъпи, тя отвърна:

„ Казвай "Обичам те ". Без да мислиш какви ще бъдат следствията. Когато обичаш, казвай обичам те, това е. И мисля, че това е доста значимо - обичта. Обичта е доста значима, да я носиш без да се замислиш дали отсрещната страна ще получиш същото. Важното е ти да обичаш “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР