Нощта беше студена – в 2 часа най-ниски бяха температурите

...
Нощта беше студена – в 2 часа най-ниски бяха температурите
Коментари Харесай

Няма край! Пак сняг в понеделник

Нощта беше студена – в 2 часа най-ниски бяха температурите в Шумен минус 7 градуса, Разград, Карнобат и Драгоман – минус 5 градуса, София, Велико Търново и Кюстендил – минус 4 градуса.

Облачността денем ще е динамична, само че без превалявания. Температурите ще се покачат следобяд и ще са в интервала от 7 до 14 градуса с най-високи стойности по долината на река Струма. По-топло в петък ще е и по планините – вятърът - със мощни пориви, само че температурите в топлата част на денонощието ще се двоумят сред 0 и 6 градуса.

Предстоящите почивни дни ще са топли. Слаби краткотрайни валежи се обрисуват в събота преди обяд в северозападна България, само че по-късно облачността ще се раздра бързо. Неделята ще е мъглива в ранните часове, само че с пролетни температури следобяд. Слаби валежи от дъжд – единствено на изолирани места в късния следобяд.

Седмицата от понеделник ще премине под знака на няколко средиземноморски циклона. Първият ще премине над балканите още в понеделник с интензивни превалявания на доста места в страната. С нахлуването на леден въздух от запад в понеделник вечерта и във вторник дъждът ще минава в сняг в Западна България и Предбалкана. В западните планински масиви снеговалежите ще са значителни. Вторник и сряда ще са ветровити. Времето ще остане несигурно до края на седмицата – с превалявания, само че без съществени съмнения в температурите. Сутрините ще са хладни, а следобедите – с температури сред 5 и 10 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР