Нощният режим на смартфоните, използващ защита от синьото излъчване, влияе

...
Нощният режим на смартфоните, използващ защита от синьото излъчване, влияе
Коментари Харесай

Нощният режим на смартфоните е вреден за съня

Нощният режим на смарт телефоните, употребяващ отбрана от синьото лъчение, въздейства отрицателно върху циркадните ритми на организма, откриха учени от Манчестърския университет. Изводите им са оповестени на уеб страницата на образователното заведение.

Изследователите взеха решение да ревизират догатката, че жълтият цвят, с който се настройват екраните на телефоните на нощем режим, може да навреди на биологическия часовник.

Научната група извърши опит с лабораторни мишки, който сподели, че топлите цветове при нощния режим, припомнят дневната светлина и по този начин заблуждават организма. Такова лъчение въздейства неприятно на съня и носи повече вреди от изгоди.,

В същото време прохладните цветове на синия набор, присъщи за нормалния режим на телефоните, е по-приемлив за организма. Според учените той не оказва прекомерно отрицателно влияние.

„ Сините цветове, които се асоциират със свечеряването, имат по-слаб резултат от белия и жълтия цветове с аналогична бляскавост ”, сподели един от създателите на проучването Тим Браун. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР