Нощните заведения отварят отново от понеделник, 13 юли. Това обяви

...
Нощните заведения отварят отново от понеделник, 13 юли. Това обяви
Коментари Харесай

Борисов отвори дискотеките и баровете Нощните заведения отварят отново от понеделник, 13 юли. Това обяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева след среща с Асоциацията на собствениците на заведения. Тяхната работа беше ограничена на 10 юли зарад


Нощните заведения отварят още веднъж от понеделник, 13 юли. Това разгласи зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева след среща с Асоциацията на притежателите на заведения. Тяхната работа беше лимитирана на 10 юли поради растежа на новите случаи на коронавирусната зараза.

Условието е навън и закрито да няма повече от един човек на квадратен метър и при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения за дезинфеция и отдалеченост. На една маса би трябвало да има до четирима души. На входа на заведенията ще се мери и температурата на посетителите.

Правителството анулира и ограничаването до 30 присъстващи, което наложи единствено преди два дни за фамилни и групови събития. Условието е сред присъстващите да има отдалеченост от 1.5 метра и да се съблюдават разпоредбите за стерилизация. Начева добави, че при смяна на обстановката и потребност от нови ограничавания, те ще се разискват с асоциацията на заведенията.

Попитана, какво се е трансформирало за три дни, с цел да падне възбраната, Жени Начева уточни, че до момента не е имало правила, а към този момент такива са създадени.

Преди два дни министър председателят Бойко Борисов прикани членовете на Националния действен щаб за битка с ковид да проведат спор с всички медицински специалисти, които се афишират против рестриктивните мерки. Тогава той заплаши, че в случай че подобен спор не се организира, ще отвори още веднъж нощните заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР