Нощем подовете на къщите изчезват под килим от лудуващи мишки.

...
Нощем подовете на къщите изчезват под килим от лудуващи мишки.
Коментари Харесай

Нашествие на милиони мишки в Нов Южен Уелс, влизат в къщите и леглата

Нощем подовете на къщите изчезват под килим от лудуващи мишки. Таваните оживяват с чегъртащи звуци. Едно семейство упреква мишките, че са прегризали електрически кабели, в резултат на което станал пожар и къщата им изгоряла, писа Асошиейтед прес.

Огромни региони на австралийския щат Нов Южен Уелс са под опасност от мишата злина, която локалното държавно управление дефинира като " безусловно невиждана ". Може единствено да се гадае какъв брой милиона гризачи са нападнали земеделските земи в щата.

" Достигнахме сериозна точка и в случай че не понижим доста броя на мишките, които са в големи количества, до пролетта ще сме изправени пред безспорна икономическа и обществена рецесия в земеделските региони на Нов Южен Уелс ", сподели този месец министърът на земеделието Адам Маршал.

Заплахата идва от това, че в случай че мишките не намалеят по време на зимата в южното полукълбо, ще унищожат реколтата от пшеница, ечемик и рапица, преди още да бъде събрана.

Според водещата земеделска асоциация в щата Ен Ес Дабъл Ю Фармърс, нашествието на мишките ще погълне повече от един милиард австралийски $ (775 милиона щатски долара) от цената на реколтата. За да се оправи с казуса, локалното държавно управление е поръчало 5000 литра от неразрешена отрова за гризачи от Индия. Предстои регулаторът да утвърди изключителното й потребление върху аграрни площи.

Критиците на мярката считат, че отровата ще убие освен мишките, само че и животните, които се хранят с тях, измежду които са клиноопашатия орел и домашни любимци. Нашествието на мишките е тежък удар против фермерите в най-населения австралийски щат, който през последните години бе изумен от пожари, наводнения и пандемията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР