Носенето на ръкавици като предпазна мярка невинаги защитава хората от

...
Носенето на ръкавици като предпазна мярка невинаги защитава хората от
Коментари Харесай

Ръкавиците невинаги ни предпазват от коронавирус, предупреждават специалисти

Носенето на ръкавици като защитна мярка не всеки път пази хората от COVID-19, тъй като им дава лъжливо възприятие за сигурност. Това написа в материал вестник " Дейли мейл ", като се базира на експерт по инфекциозни заболявания в университета на Чикаго.
Световната здравна организация поучава, че най-хубавият метод да се спре разпространяването на вируса е постоянното миене на ръцете. Но доста хора, които се опасяват от болестта, поставят ръкавици на ръцете, както покриват и лицата си с маски, за които проучванията сочат, че понижават риска от предаване на вируса.
Според доктор Алисън Бартлет в това няма смисъл, тъй като вирусът може да оцелее върху ръкавиците, в случай че с тях докоснете инфектирана повърхнина. И защото болестта се придвижва през ръцете без значение дали са облечени или не, рискът да пипнем ковид остава, в случай че докоснем очите, носа или устата си. Дори и да сме с ръкавици, в случай че го вършим, отново ще се заразим, припомня доктор Бартлет. Нещо повече – ръкавиците основават лъжливо чувство за сигурност, тъй като не допираме повърхностите с голи ръце.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР