Норвежкият социолог Юхан Галтунг, предсказал разпадането на СССР, направил прогноза

...
Норвежкият социолог Юхан Галтунг, предсказал разпадането на СССР, направил прогноза
Коментари Харесай

Ученият, предсказал разпадането на СССР, сега сочи краха на САЩ

Норвежкият социолог Юхан Галтунг , предсказал разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, направил прогноза за краха на Съединени американски щати: съгласно него, процесът почнал през 2020 година и ще приключи през 2025 година Публикацията е на radarmedia.net с позоваване на Life.
Порталът отбелязва, че Галтунг предсказал изгубването на Съветския съюз 10 години преди този момент, още през 1980 година За своята прогноза той употребявал търсенето на несъгласия и преброил в Съюз на съветските социалистически републики пет фактора, правещи невероятно по-нататъшното битие на страната в този тип.
В случая със Съединени американски щати Галтунг също намерил 5 непримирими несъгласия: противоречие сред икономическия растеж и систематизиране на богатствата, комерсиалните войни с други страни, нахлуването на Съединени американски щати в други страни и ответен тероризъм, съществени културни различия сред Щатите и техните съдружници, спорове на Съединени американски щати със страни от Азия.
С Галтунг обаче не е склонен норвежкият академик, професор в катедрата по световна история в Университета в Осло Терие Квест . Според изданието „ Рамблер ”, Квест смята, че светът ще види разцвета на американската надмощие, а не нейния провал.
Ученият обръща внимание, че за първи път след Втората международна война Съединени американски щати имат личен петрол, страната се намира в челото на софтуерната промишлена гражданска война и се явява дом на най-големите компании в международната история - Apple, Гугъл, Фейсбук, Amazon и Microsoft.
Освен това във военно отношение Съединени американски щати превъзхождат всички модерни страни и империи в предишното, а също по този начин имат съдружници по целия свят, в това число 30 члена на НАТО.
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР