Норвежката Марте Олсбу Рьойзеланд спечели преследването на 10 км за

...
Норвежката Марте Олсбу Рьойзеланд спечели преследването на 10 км за
Коментари Харесай

Марте Олсбу Рьойзеланд спечели преследването в Хохфилцен, Милена Тодорова завърши 33-а

Норвежката Марте Олсбу Рьойзеланд завоюва преследването на 10 км за дами от Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австрия). Тя измина трасето за 29:04.6 минути и позволи две неточности в четирите стрелби. За нея това е първа победа за сезона и седма в кариерата й.

Втора на 13.9 секунди без пропусната цел приключи Динара Алимбекова от Беларус, която завоюва спринта в Хохфилцен преди два дни. На трета позиция се подреди Жюлия Симон (Франция) с три неточности в стрелбата и закъснение от 17.8 секунди.

Единствената българка в конкуренцията Милена Тодорова финишира 33-а с две неточности при първата си пукотевица и на 2:54.7 минути след победителката. След триумфа Марте Олсбу Рьойзеланд оглави класирането за Световната купа след шест старта от началото на сезона с 271 точки.

Втора е Алимбекова с 265 точки, а трета шведката Хана Йоберг с 259 точки. Йоберг остана четвърта през днешния ден, на 21.4 секунди без пропусната цел, откакто в спринта в петък зае едвам 29-о място. Милена Тодорова е 62-а за Световната купа с 8 точки. По-късно през днешния ден в Хохфилцен е щафетата на 4 по 7.5 км за мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР