Норвежецът Тимон Хауган спечели първата си победа в световната купа

...
Норвежецът Тимон Хауган спечели първата си победа в световната купа
Коментари Харесай

Алберт Попов финишира 17-и в слалома в Заалбах от Световната купа по ски-алпийски дисциплини

Норвежецът Тимон Хауган завоюва първата си победа в международната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто победи в трагично съревнование в слалома в Заалбах. Българинът Алберт Попов пък финишира 17-и и по този начин остана на 24-о място в дисциплината след последния старт.

Мануел Фелер завоюва дребния бистър глобус в слалома пред родна аудитория, като първото му място към този момент бе обезпечено.

Хауган влезе в надпреварата с три подиума в кариерата си в слалома, последният от които в Шладминг през януари. В края на деня той реализира и най-големия си триумф. Норвежецът бе най-бърз в първия старт с 55.59 секунди, с което получи правото да нападна финален трасето в Австрия.

Вторият манш бе изключително трагичен, като първи измежду огромните кандидати се спусна Фелер. Той оглави класирането със общ брой от 1:54.40 минути, след което задържа преднината си против Лоик Меяр, който позволи една груба неточност по трасето и остана на 0.15 секунди от първото място.

Предпоследен се спусна Линус Щрасер. Германецът направи нападателно каране и бе пред Фелер в елементи от трасето, само че крайният му резултат бе с 4 стотни по-лош от този на Фелер и той остана на второто място. Всички обаче се смъкнаха с позиция обратно след второто втурване на Хауган, който даде време 58.01 и завоюва с общ резултат 1:54.00. Той бе с 0.40 секунди по-добър от този на Фелер и по този метод норвежецът записа първа огромна победа в кариерата си.

След награждаването Фелер получи дребния бистър глобус в слалома, обирайки овациите от родната аудитория. Той бе сигурен победител още преди старта, защото слаломът в Словения бе анулиран и по този начин Щрасер нямаше опция да заличи пасива си от 169 точки. Днес тази разлика се усили до 189 точки.

Фелер наследи на трона на дисциплината миналогодишния отличник Лукас Браатен, който пропусна сезона след дебат със ски федерацията на Норвегия. Той ще се завърне през идната зима и ще съставлява Бразилия - родината на майка му.

Алберт Попов записа общ резултат 1:57.07 минути, откакто взе 19-а позиция в обедната сесия и четвърта във втория манш. Така Попов финишира сезона на 24-о място в дисциплината слалом с актив от 111 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР