Норвегия забранява на автомобилите с руски регистрационни номера да влизат

...
Норвегия забранява на автомобилите с руски регистрационни номера да влизат
Коментари Харесай

Норвегия също забранява влизането и присъствието на автомобили с руски регистрационни номера

Норвегия не разрешава на колите с съветски регистрационни номера да влизат и участват на нейна територия, написа локалното издание NRK, базирайки се на държавния секретар на норвежкото външно министерство Ейвинд Ваде Петерсон.

„ Подобно на Финландия, Норвегия ще наложи ограничавания върху вноса и потреблението в Норвегия на коли, регистрирани в Русия. В момента обмисляме по какъв начин да създадем това и скоро ще представим съответни ограничения “, съобщи Петерсон.

Преди това Полша, Финландия, Литва, Латвия и Естония не разрешиха влизането на коли, регистрирани в Русия. Това се случи, откакто Европейската комисия разгласява уточнения по отношение на възбраната за импорт на избрани артикули от Русия. Това стана на 8-ми септември тази година, като от документа излиза наяве, че влизането на руснаци с персонални коли с съветски регистрационни номера и регистрирани в Русия следва да се смята за неразрешен импорт. Норвегия не е член на Европейския съюз, само че поддържа неговите наказания против Русия.

Руският сенатор Андрей Клишас прикани съветските управляващи да отговорят огледално да на решението на Европейския съюз. От своя страна Руслан Давидов, краткотрайно изпълняващ длъжността началник на съветската Федерална митническа работа (ФМС), изрази вяра, че Русия „ няма да извърши сходно безвластие “.

Все още няма информация какво ще направи България във връзка с колите с съветски регистрационни номера.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР