Норвегия удължава спирането на имунизацията срещу коронавирус с ваксината на

...
Норвегия удължава спирането на имунизацията срещу коронавирус с ваксината на
Коментари Харесай

Норвегия удължи забраната за ваксината AstraZeneca

Норвегия удължава прекъсването на имунизацията против ковид с имунизацията на AstraZeneca най-малко до 15 април. Това заяви публичната телевизия NRK, цитирайки Норвежкия институт по опазване на здравето, предава ТАСС.

" Решихме да удължим паузата и да вземем ново решение до 15 април ", сподели ръководителят на института Камила Столтенберг.

По-рано група норвежки учени стигна до заключението, че лекарството на AstraZeneca провокира мощен имунен отговор в организма, по време на който формираните антитела могат да допринесат за образуването на кръвни съсиреци.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Швейцария може да се откаже от имунизацията AstraZeneca, само че пре...

През март като защитна мярка редица европейски страни (сред които и ) прекратиха използването на имунизацията на AstraZeneca. Причината бяха известия за формиране на тромби в следствие нарушавания на съсирването на кръвта при имунизираните.

В отговор AstraZeneca разгласява документ с уверения за сигурността на своето лекарство, добавяйки, че нейните констатации се основават на изследване на здравния статус на повече от 17 милиона души, имунизирани в Европейския съюз и Англия.

Европейската организация по медикаментите, която контролира медикаментите в Европейски Съюз, разгласи имунизацията на AstraZeneca за безвредна и ефикасна на 18 март. Веднага по-късно бе обявено за обновяване на имунизацията в Германия, Франция, Италия, Португалия, Испания, Словения и Нидерландия. Българските управляващи също възобновиха имунизациите със противоречивата ваксина.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР