Норвегия смята, че Израел може да е нарушил международното право

...
Норвегия смята, че Израел може да е нарушил международното право
Коментари Харесай

Норвегия се усъмни, че Израел спазва международното право

Норвегия счита, че Израел може да е нарушил интернационалното право при бомбардировките си над Газа . Това съобщи външният министър на скандинавската страна, представен от Ройтерс.

Еспен Барт Ейде акцентира, че до момента в който Осло поддържа правото на Израел на самозащита, филантропичното право би трябвало да се съблюдава . Това значи да се прави разлика сред бойци и цивилни и да се подсигурява, че военните офанзиви са пропорционални, с цел да се избегнат несъразмерни вреди на цивилни и гражданска инфраструктура, разясни той.

Това, което виждаме в Газа, е извънредно трагична филантропична обстановка, посочи Барт Ейде. Той порица спирането на електричеството и водоподаването в района след началото на бомбардировките.

По думите му има случаи, в които правилата на интернационалното право не са били спазени.

Норвежкият министър-председател Йонас Гар Стоере акцентира, че е извънредно значимо да се обезпечи помощ за цивилните в Газа допустимо най-скоро . Сега е от първостепенно значение да имаме филантропична пауза, с цел да осигурим филантропична помощ за два милиона души, добави той.

От началото на спора в Близкия изток са. Властите в Израел бяха безапелационни, че в линията Газа, до момента в който не унищожат Хамас, подкрепяната от Иран ислямистка въоръжена формация, която ръководи анклава.
 СЗО предизвести за
СЗО предизвести за " неизбежна здравна злополука " в Газа

Особено застрашени са дребните деца и бебетата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР