Норвегия, където епидемията от новия коронавирус изглежда под контрол, започна

...
Норвегия, където епидемията от новия коронавирус изглежда под контрол, започна
Коментари Харесай

Норвегия отваря яслите си като стъпка на отмяна на мерките срещу COVID-19

Норвегия, където епидемията от новия ковид наподобява под надзор, стартира от през днешния ден да отваря яслите си като първа стъпка към постепенната анулация на ограничаващите ограничения, съобщи Франс прес.

Отварянето на яслите след пет седмици спряна работа се аргументира с това, че децата наподобява са значително пощадени от COVID-19 и че по този начин се улеснява връщането на работа на родителите им.

Някои родители обаче показаха опасения и започнаха акция във Facebook " Детето ми не би трябвало да е лабораторно зайче за COVID-19 ", както и петиция онлайн, която е събрала над 28 000 подписа.

Отварянето на яслите става с някои защитни ограничения. Децата под 3-годишна възраст би трябвало да са на групи по три под наблюдението на възрастен, а тези на възраст от 3 до 6 години би трябвало да са на групи по шест, добавя Българска телеграфна агенция.

Заедно с Австрия и Дания, Норвегия е една от първите европейски страни, които облекчават рестриктивните мерки си, множеството от които бяха въведени на 12 март.

От през днешния ден могат да възобновят работа и психолозите и физиотерапевтите, а по-късно тази седмица и фризьорите и кожните лекари. Началните учебни заведения пък ще отворят още веднъж порти на 27 април.

Магазините по този начин и не бяха затворени, само че за сметка на това питейните заведения и множеството заведения за хранене не престават да не работят. Културните и спортни събирания са неразрешени най-малко до 15 юни.

Броят на инфектираните с ковид в Норвегия набъбна с 45 души през последното денонощие до 7113 души, заяви норвежкият Институт по опазването на здравето, представен от ТАСС.

Общият брой на умрелите е 165 души, в болница са 153 души. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР