Норвегия е заменила Русия като най-важния доставчик на газ за

...
Норвегия е заменила Русия като най-важния доставчик на газ за
Коментари Харесай

Германия е внесла с 12% по-малко газ през 2022 г., Норвегия стана водещият доставчик


Норвегия е заменила Русия като най-важния снабдител на газ за Германия през 2022 година, разгласи през днешния ден немският мрежов регулатор " Бундеснецагентур " (Bundesnetzagentur), представен от Българска телеграфна агенция. 

Общо 33 % от синьото гориво, импортирано в Германия предходната година, са пристигнали от скандинавската страна, до момента в който 22 % са пристигнали от Русия. 

През 2021 година Русия бе източник на 52 % от доставките за немския пазар. 

Миналата година Германия е внесла общо 1449 тераватчаса природен газ предходната година, което е с 12 % през вноса от миналата година. 

Според регулатора газовите доставки от Русия са били отчасти обезщетени от спомагателен импорт, в това число през Нидерландия, Белгия и от Норвегия. 

Същевременно износът за прилежащи страни е понижен с към една трета до близо 501 тераватчаса, най-много поради по-слабото търсене. 

В резултат по салдото в Германия е останал даже с 5 % повече газ в сравнение с през 2021 година - 948 тераватчаса. 

Същевременно потреблението на газ в страната като цяло се е свило с 14 %, регистрира организацията. Промишлеността е понижила потреблението си с 15 %, до момента в който частните семейства и комерсиалните сдружения са икономисали 12 %. 

През месеците от октомври до декември потреблението на индустрията е спаднало с 23 %, а потреблението на жителите и фирмите - с 21 %.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР