Northvolt обяви, че вчера се е провела церемонията по началото

...
Northvolt обяви, че вчера се е провела церемонията по началото
Коментари Харесай

Започна изграждането на батерийният гигазавод Northvolt Drei в Германия

Northvolt разгласи, че през вчерашния ден се е провела церемонията по началото на построяването на първото по рода си индустриално оборудване за батерийни детайли за електрически автомобили в Германия.

На церемонията, провела си в Германия (Heide), са участвали Федералният канцлер Олаф Шолц, вицеканцлерът Робърт Хабек и министър-президентът на Шлезвиг-Холщайн Даниел Гюнтер, както и основният изпълнителен шеф и съосновател на Northvolt Питър Карлсон и основния изпълнителен шеф на Northvolt Drei Кристофер Хаукс.

" Инвестиции като тази на Northvolt са от стратегическо значение за нашата страна, както и за Европа ", споделя Олаф Шолц. " Германия е била, е и ще бъде страна със мощна индустриална база. И производството на положителни коли след мотора с вътрешно горене продължава да образува гръбнака на нашия промишлен бранш. Поради тази причина имаме потребност от батерийни кафези създадени в Германия, създадени в Европа ".

Според предвижданията, в Northvolt Drei ще работят към 3000 индивида, а индустриалният потенциал на оборудването ще бъде 60 GWh.

Northvolt Drei се чака да проработи през 2026 година.

Northvolt е учредена през 2016 година в Швеция и все още регистрира вложени в нея повече от 50 млрд щатски $, включително от страна на BMW, Fluence, Scania, Volvo Cars и Volkswagen Group.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР