Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Нинова: Трябва разумен и обмислен план за постепенно намаляване на карантинните ограничения


Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} " Сегашното решение на ръководещите за подкрепяне на българските производители няма да даде резултат. В него написа, че комерсиалните вериги би трябвало да оферират българска стока и толкоз – нито какъв %, нито какъв брой да е площта. Нашето предложение е за избран % от стоките – какъв % българско мляко, българско месо – или за избрана повърхност от магазина. Смятам, че този въпрос би трябвало да бъде трайно организиран със закон. Не би трябвало да бъде обсъждан конюнктурно поради рецесията “. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред НТВ. По нейните думи сега в българското земеделие има огромни диспропорции, които би трябвало да се преодолеят - доста огромна част зърнени култури, които се финансират, само че са главно за експорт и доста дребна част плодове, зеленчуци и месо. Според нея този дисбаланс би трябвало да се преодолее и държавната политика да се насочи повече към плодове, зеленчуци, мляко и месо, с цел да се изхранва българският народ и българските аграрни производители да бъдат конкурентоспособни. Другата дълготрайна мярка е България да предоговори европейските дотации за българските земеделци. Сега те са по-ниски от тези в другите европейски страни и това ощетява българското произвеждане.

Нинова уточни, че Европейската комисия е оповестила три условия дазапочне да се разхлабва карантината. " Трябва да сесе види по какъв начин стартират европейските страни да облекчават своите ограниченията и да се направи рационален и премислен проект и тук за понижаване на рестриктивните мерки ", счита водачът на Българска социалистическа партия. „ Управляващите основават административен безпорядък и това продължава – да вземем за пример за маските - един ден да ги има, един ден да ги няма и след това отново да ги има. За КПП-тата – първо да даваш декларация, след това записка от работодателя, която служителите на реда в началото единствено я гледат, след това – събират. Това е един безпорядък, който основава у хората напрежение и липса на предсказуемост какво да вършат “, разяснява Корнелия Нинова. Според нея неразумните решения на ръководещите би трябвало да бъдат подложени на критика от опозицията. „ Такова беше първото решение да се санкционират с санкция от 5000 лева лекарите, които отхвърлят да влязат в болница заради липса на защитни дрехи – това беше неуместно и обидно към спасителите ни сега “, уточни тя. По думите на водача на левицата Българска социалистическа партия е направила своите рационални оферти, само че е нямалочуваемост от страна на ръководещото болшинство. „ Всичко, което се предложи от опозицията, беше отхвърлено. ГЕРБ вървят по този кардинален път от доста години – щом е препоръчано от опозицията, значи е неприятно. Предложихме за фамилиите, които са останали в неплатен отпуск, една минимална заплата плюс осигуровките – 725 лева Това се прави в цяла Европа. Отхвърлиха го с доста недодялан спор в Народното събрание. Сега се одобри 375 лева на такова семейство – прекомерно незадоволително ", сподели още Нинова.

" Извънредното състояние да не се трансформира в безотговорно състояние. Трябва да има парламент и парламентарен надзор. Има доста значими въпроси на хората, които би трябвало да стигнат до властта. Необходим е и контролът – по какъв начин ще се харчат тези до 10 милиарда лева заем. Това са парите на хората и ние би трябвало да питаме- къде отиват те “, безапелационна бе тя.

Според Корнелия Нинова по какъв начин ще се излезе от рецесията зависи главно от държавното управление –дали ще се вземат още занапред ограничения, които да подтикват дребния и междинен бизнес и той да не банкрутира. „ Засега няма такива ограничения. В Европа двата пътя на помощ, към бизнеса и непосредствено към хората, се съчетават рационално. За нас е значимо сега да се помогне на индивида – на безработните, на майки, останали да гледат децата си, на възрастни и самотни хора. Абсолютно нищо не пречи двете неща в България да вървят редом “, счита тя.

Нинова уточни една от главните неточности на държавното управление - няма сериозен разбор какво е положението на финансите на страната: „ Трябваше да се стартира с това – цялостен разбор на настоящето състояние – дали сме на недостиг или остатък. Борисов и Горанов се объркаха между тях какво приказват – Горанов споделя милиард и половина сме на плюс, Борисов след един ден – 3,5 милиарда сме на минус. След това– да се направипреглед на всички разноски, да се отсрочат належащите такива и тези пари да се пренасочат. Тази ясното я няма – работи се на парче, хвърлят някакви прогнози, които не са аргументирани с обстоятелства и цифри “.

„ Благодаря на всички структури на Българска социалистическа партия, с които вършим една мощна дарителска акция, ориентирана към подкрепяне на българското произвеждане и на хората в неволя. Аз подарих 10 000 козунака, сътрудниците в цялата страна вършат сега пакети със лични дарения. Трябва да стигнем до 10 000 фамилии “, сподели за край Корнелия Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР