Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Борисов изненадан от ветото, наредил промяна на текстовете за спекулата

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Премиерът Бойко Борисов стремително реагира на изказването на президента, с което той разгласи, че постанова отчасти несъгласие на Закона за ограниченията при изключително състояние. Министър-председателят даде да се разбере, че е сюрпризиран от решението на Румен Радев и повтори няколко пъти по какъв начин се срещал с него и за ограниченията му било докладвано съответно. Предпочете да не разяснява причините на президента, свързани с неналичието на стопански ограничения, с репресивните санкции, които се плануват за медии и специалисти, с включването на армията в борбата с ковид. Коментира обаче нашироко текстовете против спекулата и изясни, че те са препоръчани от Българска социалистическа партия. По думите му президентът „ услужливо “ не запомнил да каже, че това било предложение на левицата.

Действително доста забавно е това, кето се случва и много ненадейно за мен, тъй като от неделя до през днешния ден ние сме провели две срещи – първата беше по моя самодейност, втората по самодейност на президента Рдаев. Всеки ден аз му се обаждам, през днешния ден той се обади да каже двата претекста, поради които връща закона. Разбира се той усложливо не помни да каже, че това е по предложение на Българска социалистическа партия, изясни Борисов. Нарече социалистите „ популисти и безотговорници “, които непрекъснато си менят мнението. Българска социалистическа партия до момента са вкарвали страната в няколко национални произшествия, подхвана остарялата си теза министър председателят.

Казах му на президента, че откакто върне с този претекст закона – за спекулата, ние най-добронамерено ще го изгласуваме. Втората причина беше за думичката “невярна” информация, споделих му, да я сменят с каквото желаят, изясни Борисов. Още на следващия ден текстът за спекулата да се прегласува, сподели още той и добави: По-добре да останем без този текст, в сравнение с да оставим пазарът да се изкриви.

Това, което прочетох от президента – той няма нито една съответна мярка, продължи Борисов.

Армията ще се употребява единствено и само по искане на Министерство на вътрешните работи, единствено да подкрепи другите, сподели още министър председателят и попита за какво е нужно да се играе със строховете на хората или да прави политически ПР.

Първата ми задача е да защитим здравето и живота на хората. България е била във войни, вземали са й територии, плащала е репарации и е оживяла. Изведнъж в този момент доста предприемачи, които другояче доста им е прелестно да се назовават олигарси, желаят цялата тежест да падне върху страната. Искат да се похарчат милиарди още на първата седмица. Искаме обезпечени пенсии за нашите пенсионери, е тезата на министър-председателя.

Борисов добави: " Ще стискаме до последния лев, с цел да имаме обезпечена пенсия за пенсионерите. Дай Боже, да намерят медикаменти и ваксина, ще вземем отношение. Всякакви безумни оферти има. Това, което прочетох от президента, той няма една съответна мярка. Да, всички страни афишират, че ще поддържат бедните хора, само че не знаем с какъв брой, тъй като не се знае какъв брой ще продължи ".

Премиерът уточни, че в случай че се наложи и още по-строги ограничения ще бъдат въведени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР