Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Без паника и с разум ще се справим с предизвикателството

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Лидерът на социалдемократите в Италия, който е болен от ковид, с писмо до ръководителя на Българска социалистическа партия

" Всички страни членки се намираме в една доста сложна и комплицирана обстановка, подбудена от разпространяването на ковид. Тази обстановка изисква държавните управления, локалните управляващи и здравните организации, да подхващат изключителни ограничения и старания, ориентирани към ограничението на разпространяването на вируса, като в същото време се обезпечи сигурността на най-уязвимите обществени групи и се защищити икономическата система. " Това написа водачът на италианските социалдемократи Никола Дзингарети, който също е болен от ковид, в писмо до ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Той отбелязва, че заради продължителната спешна фаза на епидемията в Италия са въведени строги рестриктивни ограничения, които засягат гражданската подвижност, обществения и работен живот. " Италианското държавно управление стартира решителната битка против тези феномени. Към първия пакет от ограничения биват включени данъчни облекчения и икономическа поддръжка. За да бъдат избегнати дълготрайни отрицателни последици върху трудовата претовареност и производствеността, ще бъдат признати още спомагателни и изключителни ограничения, чиято цел в същото време ще бъде ориентирана към стимулиране на стопанската система и към предотвратяване на секторите, наранени от рецесията ", споделя Дзингарети в писмото си до Нинова. " Затова аз смятам, че е значимо всички наши партии да застанем дружно пред световното предизвикателство, което може да провокира съществени последици и да даде отблясъци на всички равнища, никой човек, нито територия или страна, не трябва да се усещат изолирани при своята битка със оправянето с тази невиждана обстановка. Същевременно в икономическата сфера имаме потребност от бързи и ефикасни европейски решения. Като членове на социалдемократическото семейство би трябвало да демонстрираме - взаимност, схващане и еластичност на европейско равнище като работим дружно и координираме и споделяме всички нужни общи дейности ", написа още Дзингарети до Корнелия Нинова.

Той отбелязва нужда в общоевропейския подтекст страните да подхващат изключителни ограничения, които да оказват помощ на индустриалния бранш, както и на тези браншове (като туризма и транспорта), които най-вероятно ще бъдат наранени. По същия метод, съгласно него, би трябвало да се помогне на служащите и предприятията, които имат финансови затруднени, като им се обезпечи достъп до кредитиране. " Промяната е допустима по време на огромни провокации и точно посредством тези промени нашият глас би трябвало да се чуе ясно и мощно. Като препотвърждавам своите и нашите старания, бих желал да Ви благодаря за отделеното време и да Ви насочва приятелски привет ", приключва Никола Дзингарети.

Корнелия Нинова от името на управлението на Българската социалистическа партия и от свое име изрази в писмо да Дзингарети своята откровена поддръжка към него и към италианския народ при битката с разразилата се зараза на COVID-19. " Фактът, че всички ние сме наранени под една или друга форма от тази рецесия демонстрира, че повече от всеки път се нуждаем от взаимност и групови дейности, с цел да може дружно да преодолеем предизвикването, пред което сме изправени. Като част от европейската общественост ние сме съпричастни с всички потърпевши и считаме, че сега са нужни единни, координирани дейности сред страните членки. Считаме, че общоевропейските ограничения ще спомогнат за своевременното справяне с казуса. В тези моменти на неустановеност и неизясненост не трябва да забравяме, че преди всичко стои здравето на хората. Здравето на нашите фамилии и близки би трябвало да бъде опазено посредством съблюдаване на превентативните ограничения, посредством поддръжка на научноизследователската общественост, както и посредством всевъзможни други способи, които обезпечават отбраната на жителите ", написа Корнелия Нинова.

Тя откроява и и други значими тематики, които би трябвало да се изведат на напред във времето. " Европейските политици не трябва да неглижираме и икономическите и обществени последствия, пред които ще се надигнем вследствие на рецесията с ковид. Изключително значимо е още от в този момент, на национално и европейско равнище, да обсъдим и вземем решителни ограничения против евентуалните отрицателни последици от епидемията, тъй като една финансова рецесия би довела до по-голямо разделяне сред небогати и богати в Европа. Ние настояваме пред нашите сътрудници в българския парламент за отсрочване на заплащането на битовите сметки на жителите, както и да не се начислява лихви по време на изключителното състояние, в което е нашата страна все още. Също по този начин считаме, че от Държавния запас би трябвало да бъдат подкрепени лечебните заведения, домовете за обществени грижи, както и хората, които вследствие от спешната обстановка са съкратени от работа ", споделя Нинова в писмото си.

" Скъпи Никола, бих желала да Ви пожелая бързо възобновяване от заболяването. Смелостта, която проявявате може единствено да служи за образец на всички, наранени от ковид. Споделям Вашето мнение, че не би трябвало да се поддаваме на суматохата, а противоположното - да запазим здрав разсъдък и заедно да се надигнем пред предизвикването. Моля още един път ми позволете да Ви пожелая здраве и кураж. Надявам се, че всеки нов ден ще Ви носи възобновени сили и по-бързо излекуване ", приключва писмото си до Дзингарети водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР