Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Влизаме в чакалнята при сегашния курс на еврото, реши парламентът

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Спешно Народното събрание одобри решение, обвързвано с влизането на България в чакалнята на еврозоната и гаранциите, че курсът към еврото няма да се трансформира. Изненадващо това бе прекарано през решение на Народно събрание, само че няма да бъде написано в Закона за Българска народна банка. Народното събрание реши през днешния ден България да не взе участие в ERM2 при друг централен курс от 1.95583 лева за 1 евро. Текстът бе подписан от ГЕРБ, „ Обединени патриоти “, Движение за права и свободи и „ Воля “ след съвещания на финансовия министър Владислав Горанов с парламентарните групи и бе включен като изключителна точка в днешното пленарно съвещание.

„ За “ плана на решение гласоподаваха 140 народни представители, „ срещу “ – 2 и „ въздържали се “ - 66, с което то бе признато. Българска социалистическа партия се въздържаха и обясниха, че одобряват решението, само че не и методът, по който това се случва.

Проектът на решение планува при договаряне на централен курс на лв. към еврото според Резолюция на Европейския съвет за установяването на механизъм за обменните курсове през третия стадий на Икономическия и паричен сюз Амстердам, 16 юни 1997 година, министърът на финансите и шефът на Българска народна банка да оферират, поддържат и гласоподават позиция за централен курс 1.95583 лв. за 1 евро.

За разлика от закона, решението на Народното събрание може да се смени за един ден, само че би трябвало да бъде обнародвано в Държавен вестник, с цел да влезе в действие.

Допълнителното решение на Народно събрание, под което са се подписали депутати от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и Движение за права и свободи, пристигна, откакто специалисти желаеха спомагателни гаранции, че изпълнителната власт и Българска народна банка нямат да се поддадат на напън за смяна на курса от други страни или ЕЦБ.

Предстои предлагането на Менда Стоянова да бъде гласувано на второ четене в планарна зала.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР