Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Евролидерите отложиха разширяването на Балканите

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

На срещата на върха на Европейски Съюз в първия ден на договарянията не можа да се вземе решение за началото на договарянията за присъединение на Албания и Северна Македония. Това заяви източник в коридорите на срещата, представен от БГНЕС. Въпросът за началото на договарянията беше един от основните въпроси във външнополитическия блок, в началото се планираше водачите да координират изказването, в случай че не с решение, то най-малко с пояснение за по-нататъшни стъпки.

След резултатите от договарянията беше признато изказване за Турция, само че текстът на заключенията за разширение не беше контрактуван, сподели източникът, припомняйки, че срещата на върха продължава и през днешния ден.

По-рано източник в една от националните делегации съобщи, че водачите на Европейски Съюз на срещата на върха в Брюксел не са съумели да убедят Франция, която се опълчи на започването на договаряния за присъединение към организацията с Албания и Северна Македония.

Редица страни предложиха опцията да стартират договаряния на този стадий единствено със Северна Македония, отлагайки въпроса с Албания, само че той не откри поддръжката на болшинството.

Албания и Северна Македония имат статут на претенденти за Европейски Съюз. Преди това Европейската комисия предложи започване на договаряния с тях. Но през 2018 година, а по-късно и през юни 2019 година, Министерският съвет на Европейски Съюз отсрочи приемането на окончателното решение. През юни страните от Европейски Съюз се съгласиха да вземат решение за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония и Албания “не по-късно от октомври 2019 г.”
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР