Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

БСП атакува в КС раздаването на бюджетни пари от прозореца на джипа


Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ще внесем конституционна тъжба против процедура - джипа, държавния бюджет в багажника и раздаването на пари за партийни цели. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация пред Народното събрание в първия ден от новия политически сезон. Тя бе безапелационна, че по този метод не може да се организира фискална политика. Парите на българските данъкоплатци не се харчат по избрания през страната ред през бюджета. Харчат се еднолично, за партийни цели, акцентира Нинова. И се обърна към ръководещото болшинство: „ Ще видите нашите позиции по Закона за обществените финанси и ще имате тъжба в Конституционния съд за неспазване на Конституцията и за разпределяне на парите на българските данъкоплатци с разпореждане на Министерски съвет отвън рамките на Народното събрание ". Допускаме, че това ще се ускори като порочна процедура с наближаването на локалните избори - джипът, държавният бюджет в багажника и раздаването на пари през прозореца на партийни цели и за избори на подобаващи кметове. Ще получите институционално позиция по какъв начин това да се промени, посочи Корнелия Нинова.

Икономика, обществена политика, обучение, опазване на здравето, приходи, господство на закона и правдивост, фискална политика и локално самоуправление – в тези предпочитани сфери Българска социалистическа партия ще направи съответни оферти и ще приготви законодателни промени.

Продължава клишето, че страната е неприятен собственик, че пазарът ще контролира всички връзки, въпреки че светът и Европа схванаха, че това е неточност, продължи в острото си слово Нинова. Нашите оферти съответно ще бъдат за роля на страна в стопанската система по този начин, че в това число посредством данъчни тласъци да помогнем на дребните и междинни предприятия, на фамилните компании, на междинната класа. Ще внесем обещания от нас Закон за държавните предприятия. Те могат да бъдат ръководени добре. Често приказваме за вложения, само че все по-малко чуваме за произвеждане, обърна внимание водачът на Българска социалистическа партия. Затова вниманието на социалистите ще бъде ориентирано точно към поощряване на производството.

Много експерти, международни и европейски стартират да загатват, че се задава икономическа рецесия. Нашата стопанска система не е готова за това. Един от главните стълбове за превъзмогване на такава рецесия, за посрещане на такава рецесия е потреблението, предизвести Нинова. И добави, че то може да се подтиква с увеличение на приходите. А това нарастване минава през обществената политика. Социалистите са безапелационни, е би трябвало да се върне ролята на страната и в тази сфера.

Държавата има своята роля да сътвори такива правила, че правосъдната власт да действа пълноценно, счита Корнелия Нинова. Ще внесем закон, който постанова правосъден надзор върху актовете на основния прокурор и прокуратурата, добави тя. Нашата позиция е господство на закона, а не на личността, на разпоредбите, а не на едноличните решения. Нашата задача е да създадем такива правила, че правосъдната система да действа пълноценно. Ще внесем наше предложение за различен орган за битка с престъпността и корупцията, разясни Нинова.

Идват избори, тук страната избяга от отговорностите си, като трансферира на общините отговорности, като споделя вдигайте налози и се оправяйте. Нашето предложение е за оставане на част от налозите разполагаем на жителите на общините, комуналните услуги да се правят от общински предприятия, ще имаме предложение за нов повсеместен здравен модел. Нека дебатът за локално самоуправление да бъде изчерпателен в посока на смяна, бе апелът на Корнелия Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР