Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

Общини да кандидатстват заедно по европроекти предлага БСП

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Две или повече общини да могат дружно за аплайват по европроекти, когато става въпрос за действия, засягащи повече от една община. Това ще предложи Българска социалистическа партия като смяна в Закона за локалното самоуправление и локалната власт. Друг текст, който социалиститеще внесат, визира финансовото поръчителство на действия, които страната вменява на общините.

За законопроектите на Българска социалистическа партия, засягащи локалната власт, заяви водачът на левицата Корнелия Нинова след изнесеното съвещание на ИБ на партията в Шумен. Тя добави, че социалистите ще упорстват за диалог на национално равнище за локална политика и локална власт.

В последните години страната непрекъснато трансферира на общините пълномощия, отхвърля се от своите грижи за общините и за популацията в тях, без тези пълномощия да са финансово обезпечени. Затова ще внесем промени, които подсигуряват, че когато страната трансферира на общината свое пълномощие, то ще бъде финансово обезпечено, сподели Нинова.Тя уточни, че ще бъде препоръчано и решение на различен проблем, обвързван с кандидатстването по планове. Когато две или три общини имат граничен огромен план, който сплотява няколко общини, те да могат дружно да кандидатсват, с цел да може по-лесно да се преодолеят изискванията, да се получава финансиране и да се осъществят тези планове, обясни ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова приказва и за предложенията на Българска социалистическа партия за промени в Изборния кодекс. Левицата още веднъж ще внесе текстовете, за които настояващи и при предходните промени в закона при започване на годината, свързани с изчистване на описите от мъртви души. Ако ги отхвърлят - ясно е какво готвят наесен, акцентира водачът на социалистите.

Корнелия Нинова повтори още веднъж позицията на Българска социалистическа партия, че с премахването на машинното гласоподаване се протяга ръка на демократичния и на транспарантния развой на гласоподаване в България. Според нея, по този метод се лишава правото на хората, обещано им по закон. Смятам, че го вършат за манипулиране на изборите, тъй като машините не могат да подправят протоколи, да дописват мъртви души, акцентира Нинова. Ние желаеме изчистване на описите от мъртви души, да се подсигурява видеонаблюдение, да остане машиното гласоподаване и редица други оферти, които сме давали по Изборния кодекс. Ще ги създадем още веднъж и се надяваме да този път да бъдем чути и нашите оферти да бъдат признати. Това ще бъде гаранция за демократични избори, в случай че още веднъж ги отхвърлят, изключително по отношение на описите с мъртви души, е ясно защо се готвят наесен, разяснява водачът на опозицията.

Българска социалистическа партия има позиция и по договорката за изтребителите. Ние сме за рационализация на Българската войска, само че тя да не надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт, да е обвързана с индустриално съдействие, което да дава опция на българската стопанска система и предприятия да се развиват и да не е за сметка на други обществени, недофинансирани браншове като опазване на здравето, обучение, обществена политика, изясни Нинова. Тя напомни, че Българска социалистическа партия има кардинална позиция по тематиката към този момент една година.

След като мине на следващия ден решението на Министерски съвет, ще свикаме още веднъж нашия Съвет по външна политика и защита, ще го срещнем с съответната договорка и ще решим какво да бъде парламентарното ни държание. Ако заплащането е вкупом, един път това надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт тази година и ще се наложи актуализация на бюджета, т.е. едно от изискванията, които нашата партия е заложила в решението си ще бъде нарушено, само че дано разясняваме, когато решението на Министерски съвет стане факт, изясни Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР