Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Ръководството на

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Ръководството на
Коментари Харесай

Във Формула 1 се готвят за състезания без публика и максимално много стартове в Европа

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Ръководството на Формула 1 обмисля все по-сериозно разновидността надпреварите от календара да се организират пред празни трибуни, когато обаче това стане допустимо поради пандемията от ковид.

Сезонът за най-бързите коли трябваше да започва на 15 март в Австралия, само че досега всички надпревари до Гран при на Франция на 28 юни са анулирани.

Според Рос Браун, който е ръководещ шеф на Формула 1, към момента е допустимо да има сезон 2020 с сред 8 и 19 старта, като задачата е да се проведат оптимално доста стартове в Европа, защото това е най-лесно от логистична позиция.

" В момента преглеждаме безусловно всички разновидности. Състезания без фенове са вероятни, само че би трябвало да измислим метод по какъв начин всички участници, щабовете и останалият съпътстващ личен състав да бъдат в цялостна сигурност ", сподели той пред " Скай Спортс ".

Според Браун е допустимо надпревари да се организират даже и при продължаващ локдаун в Европа, въпреки че това несъмнено би било в допълнение усложнение. Като образец той уточни пистите във Франция и Австрия, които са отделени на километри от най-близките градове и имат лични летища и хотели, които умерено да одобряват тимовете. Пистата " Силвърстоун " във Англия пък е на няколко минути път от централите на 7 от 10-те тима.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР