Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Незрящи

...
Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE Незрящи
Коментари Харесай

Незрящи преоткриха историята в парка мини България



Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE

Незрящи за първи път " видяха " българските естествени и исторически забележителности в парка на миниатюрите " Търновград–духът на хилядолетна България " във Велико Търново. Двадесет души от центровете за обществена рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания от страната посетиха новооткритата туристическа атракция и имаха опция да се допрян до макетите и по този метод да придобият визия по какъв начин наподобяват най-значимите места и здания в България.

" Всеки ден минавам около Народния спектакъл, храм-паметник " Александър Невски " и Народното събрание. Зная какво съставляват тези здания, само че откакто опипах техните макети за първи път имам опция действително да си показва размерите и мащабите ", показа Димитър Димитров от Центъра за хора със зрителни увреждания в София. Младият мъж бе впечатлен и от опцията в парка да се запознае с катедралата и пристанището от родната си Варна, както и да добие усещане за мащабите на крепостта Царевец, която е измежду най-големите средновековни замъци в Европа.

Представителите на центровете за обществена рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания от Пловдив, София, Шумен, Русе, Сливен високо оцениха наличната среда за хора с увреждания в парка миниБългария. По тяхна рекомендация на 14 октомври 2017 година паркът на миниатюрите във Велико Търново ще бъде посетен от група с 50 незрящи от страната.

Паркът " Търновград-духът на хилядолетна България " е ситуиран на повърхност от 11 460 кв.м. в местността " Френкхисар " в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново и в него са експонирани 43 макета, точни копия в мащаб 1:25 на забележителности от цяла България.

 1986972
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР