Nord Stream 2 AG, проектната компания за строителството на газопровода

...
Nord Stream 2 AG, проектната компания за строителството на газопровода
Коментари Харесай

Построени са 1,2 хил. км от Северен поток 2


Nord Stream 2 AG, плановата компания за строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ е положила 1,2 хиляди км тръби от газопровода, което е повече от половината от общата дължина, се споделя в известие на уеб страницата на компанията.

„ В сходство с разрешенията, получени от четирите страни, строителството на газопровода „ Северен поток 2 “ в Русия, Финландия, Швеция и Германия продължава. Вече са положени над 1200 километра от двете тръби на газопровода – над половината от общата дължина “, се споделя в известието.

Днес стана ясно, че на 19 юни в Дания ще се организира публично разискване във връзка с третия маршрут на газопровода „ Северен поток 2 “. Това също бе обявено от компанията оператор на плана. Изслушването е проведено от Датската енергийна организация, а заинтригуваните страни ще могат да зададат въпросите си в град Рьоне, остров Борнхолм.

https://www.nord-stream2.com/media-info/news-events/public-consultation-process-for-third-route-begins-in-denmark-126/

Австрийската компания OMV не счита да напуща планът „ Северен поток 2 “, убеден е президентът на Австрия Александър Ван дер Белен.

Днес президентът на Австрия Ван дер Белен и президентът на Русия Владимир Путин организираха среща в Сочи.

„ Мисля, че OMV няма ни минимум желание да излиза от плана „ Северен поток 2 “, е споделил той в отговор на въпрос дали е допустимо австрийският тръст да напусне плана поради опасността от нови американски наказания против плана, цитира думите на австрийския президент съветската осведомителна организация Финмаркет.

„ Доколкото ми е известно OMV е подготвена да работи с нас и в бъдеще, без значение от този опит за недобросъвестна конкуренция “, е отбелязал от своя страна Путин. „ Сериозен въпрос, за която и да е страна е каква ще е цената на първичния източник на сила, какъв брой ще коства. И дали битовите консуматори ще се употребяват от по-евтини артикули “, е добавил той.

Путин е изразил убеденост, че планът „ Северен поток 2 “ ще бъде приключен. Той е напомнил, че строящият се по едно и също време със „ Северен поток 2 “, „ Турски поток “ е към този момент изцяло приключен в морската си част. „ Готови сме да изпълним този план, да стигнем до края. С турците е по-лесно да се работи, в сравнение с с европейците. Ето, Ердоган реши и го направи, а тук за съглашение са нужни 27 страни. С години дъвчем едно и също и нищо не се случва “, е отбелязал съветският президент.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР