Номинираният за нов премиер на Ирак Адел Абдул Махди търси

...
Номинираният за нов премиер на Ирак Адел Абдул Махди търси
Коментари Харесай

Премиер търси министри с обява в интернет

Номинираният за нов министър председател на Ирак Адел Абдул Махди търси членове за бъдещия си кабинет с публикация в интернет, съобщи АП.

Специален онлайн портал е открит за всеки, който желае да кандидатства за 22-та министерски поста.

Само за дни офисът на Махди е получил 15 000 автобиографии, от които са били подбрани за изявленията 601 кандидати за държавното управление, оповестиха локални медии. По конституция в кабинета би трябвало да влязат представители на сунитите, шиитите, кюрдите и малцинствата.

Шиитската коалиция, която излъчи Махди, бе образувана едвам предишния месец след продължителни договаряния след парламентарните избори през май. Тя се състои от Алианса към промени на авторитетния свещеник Муктада Садр и от подкрепяната от Иран партия “Бадр ” на Хади ал Амири, под чийто надзор е най-мощната шиитска въоръжена секта.

Махди бе номиниран на 2 октомври и съгласно главния закон в Ирак има период до 2 ноември да показа кабинет и стратегия, които да бъдат подложени на парламентарен избор.

За да не изпадне страната в конституционна алтернатива, ръководещата коалиция му даде краен период до четвъртък. Въпреки това претендентите за основни министерски ресори още не са избрани.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР