Номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел връща първия проучвателен

...
Номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел връща първия проучвателен
Коментари Харесай

Мария Габриел връща първия мандат на президента, ИТН обаче оттегли подкрепата си

Номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел връща първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Точно в 15:00 часа ще стане явен и проектосъстава на експертния кабинет. Миналата седмица поддръжка за кабинета на Мария Габриел обявиха от Движение за права и свободи и " ИТН ". Късно нощес обаче водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов написа в профила си във Facebook, че групировката му няма да поддържа държавно управление с първия мандат, тъй като не са били извършени диалози за състав на експертен кабинет без партийни водачи, предава БНР. 

Мария Габриел ще предложи държавно управление от специалисти, което да работи една година.  " Експертно държавно управление с мандат, единен към цели. Най-напред за нас приоритет са хората и резултатите, които те желаят да видят с едно постоянно държавно управление. То е обвързвано със обществено виновен и рационален бюджет, с това те да нямат неустойчивост и неустановеност във връзка с заплати и заплащания. Върховенство на закона, правосъдна промяна, конституционно болшинство - това за нас остава водещо в границите на първия мандат. Структурата на министерски съвет остава същата. Не, че не могат да се мислят промени, само че сега нямаме време за това. Имената ще споделя в понеделник ", зарече се Мария Габриел. 

Има Такъв Народ обаче няма да поддържа кабинет на ГЕРБ.  " До през днешния ден никой не организира диалог всъщност с “Има подобен народ ”. Никой. Не беше извършен нито един диалог. Нито един. Нито за състава на кабинета. Нито за структурата. Нито за експертизата на хората в него. Нищо. Нищичко. Това значи единствено едно. Че готвеният кабинет с първия мандат не е експертен. Какъв е, аз не знам. Но не е експертен. Ние не сме обещавали и няма да дадем поддръжка по принцип. Затова “Има подобен народ ” няма нито да взе участие, нито да поддържа кабинет на ГЕРБ с първи мандат ", написа заяви във фейсбук профила си водачът на " ИТН " Слави Трифонов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР