Но, знаете ли, че свещите могат да бъдат опасни за

...
Но, знаете ли, че свещите могат да бъдат опасни за
Коментари Харесай

Неподозирана опасност в дома ви сее главоболие и дори още по-коварни болести! Изхвърлете причинителите веднага!

Но, знаете ли, че свещите могат да бъдат рискови за вас и вашето здраве? И това е по този начин, тъй като множеството от тях съдържат парафин или парафинови смески. Производителите употребяват тази петролен дериват, тъй като е по-евтината опция на восъка.

Хората, които страдат от астма могат да получат доста по-сериозни дихателни проблеми, когато към тях има ароматни свещи, които съдържат огромни количества парафин. Добре е да знаете, че свещите са съвсем толкоз рискови, колкото и пасивното пушене.

Когато парафина се топи, той образува изпарения, които са сходни на тези на дизеловия мотор. Така че, в случай че имате ароматни свещи в дома си и те горят повече от час, въздухът ще бъде напълнен с канцерогенни химикали, които могат да са рискови за вас. Вредни субстанции, като като бензол и толуол отиват във въздуха, щом парафинът стартира да се разтопява. Тези канцерогени могат да причинят доста и разнообразни здравословни проблеми – от главоболие до рак на белите дробове. Националният институт за професионална сигурност и здраве мощно предлага да се излагате на парафиновите изпарения колкото е допустимо по-рядко.

Неотдавнашно изследване е открило също по този начин, че тези парафинови изпарения могат да провокират по-сериозни болести, като да вземем за пример: тумори в бъбреците и черния дроб. Има повече от 20 отрови в парафиновите свещи. Ето ги най-опасните:

ацетон, трихлорофлуорометан, серовъглерод, 2-бутанон, трихлоретан, трихлороетен, тетрахлорметан, тетрахлороетен, хлоробензен, етилбензол, стирен, ксилол, фенол, крезол, циклопентен. В елементарните парафинови свещи има и синтетични аромати и оцветители. Тези съставки могат да доведат до някои алергични реакции.

Вие несъмнено би трябвало да спрете да купувате ароматни свещи като Glade да вземем за пример, както и други, които са сходни на тях. Известните гел свещи съдържат същите нефтопродукти като парафина, само че те съставляват още по-голяма заплаха, защото техните стъклени съдове от време на време експлодират. 

т. Освен това във фитилите на някои от по-евтините китайски свещи се съдържа и олово. Ето какво можете да си купите вместо тях:

Соеви свещи

Соевите свещи са допустима здравословна опция на парафиновите свещи. Тези свещи горят чисто и по-дълго от парафиновите свещи, и също така не образуват сажди. Един от минусите им е, че се скапват прекомерно бързо, тъй като няма консерванти в тях, и също така е допустимо да съдържат белина и втвърдители. И не на последно място – тези свещи са направени от соя, а соята доста постоянно е ГМО- артикул.

Свещи от пчелен восък

Тези свещи могат да се намерят във всички форми и размери. Можете да ги купите в едносъставен или в стъклен съд. Свещите от пчелен восък не съдържат отрови и също нямат сажди. Тези свещи няма да причинят алергии и горят 5 пъти по-дълго, в сравнение с парафиновите свещи. Тези свещи са доста по-скъпи от другите ароматни свещи, само че елементарно може да си ги извършите и сами. В youtube има премного клипчета, които ще ви научат по какъв начин да си извършите ароматни свещи вкъщи. И, повярвайте – по този начин романтиката ще е още по-голяма!

 

 За дамата

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР