Лошото време удря разпродажбите на летни дрехи, но Тейлър Суифт увеличава разходите за карти

...
Но в същото време официалните данни показват, че темпът на
Коментари Харесай

Но в същото време официалните данни показват, че темпът на покачване на цените е бил 7,9% през годината до юли и когато се вземе предвид инфлацията, има спад в обеми, показа мониторът.

Храните и напитките, както и стоките за дома бяха най-продаваните през месеца, докато дъждът означаваше, че пазаруването на летни дрехи е намаляло.

Всички категории на дрехите показаха свиване в обикновено натоварения месец за модните търговци на дребно.

Прочетете повече
90 работни места може да бъдат съкратени, тъй като строител на жилища е засегнат от спад в търсенето
Цените на храните може никога повече да не паднат след инвазията в Украйна , казва главният икономист

Продажбите на храни са нараснали с 8,4% - над средния ръст за 12 месеца от 7,8% - от март. Това означаваше, че цените продължават да растат, но с по-бавни темпове от преди.

Цените на храните може никога повече да не паднат след нахлуването в Украйна, казва главният икономист на Bank of England

Намаление се наблюдава и при продажбите на нехранителни стоки, които паднаха с 0,5% през трите месеца до юли, под общия среден ръст за 12 месеца от 0,6%.

Онлайн продажбите продължиха да падне от върховете, достигнати в пандемията. Те са спаднали с близо 7% спрямо юли 2022 г., като само няколко категории като мебели, здраве и красота са се представили добре.

е зад продажбите на дребно през 2023 г., според Службата на националната статистика.

В същото време друг индикатор за потребителските разходи показва увеличение на покупките с карти.

Продажбите на билети за Тейлър Суифт и Foo Fighters помогнаха на разходите за карти да нараснат с 4% в сравнение с миналия месец и предходния юли , според данните за разходите на потребителската карта на Barclay.

Това се случи въпреки купувачите, които се занимаваха с и .

Развлечения на живо, ваканционни резервации и лятно общуване накараха потребителите да харчат, но внимателното харчене по преценка означаваше цялостната цифрата за растеж е намаляла от 5,4% през юни, каза Barclays.

„Започваме да виждаме голямо нарастване на броя на промоциите, които търговците на дребно въвеждат, за да накарат купувачите през вратата, докато се борят за да запазят пазарния си дял“, каза Пол Мартин, британски ръководител на отдела за търговия на дребно в KPMG.

„Потребителите, които са съзнателни за цените, пазаруват по-внимателно, по-наясно къде могат да бъдат намерени изгодни сделки и какво получават за своите пари - които захапват силно маржовете на дребно и рентабилността."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР