Но трима депутати, принадлежащи към Pāti Māori, най-малката партия в

...
Но трима депутати, принадлежащи към Pāti Māori, най-малката партия в
Коментари Харесай

Дали маорските депутати умишлено са наричали крал Чарлз „кожен обрив“ по време на клетва за вярност?

Но трима депутати, принадлежащи към Pāti Māori, най-малката партия в Народното събрание, трансформираха формулировката на своята клетва от Kingi Tiare на Kingi Харехаре. Според Māori Dictionary Project значи Чарлз, до момента в който уебсайтът загатва harehare като „ кожен обрив, рана, екзема, кожно заболяване, кожно разстройство “. потребление на различен метод да се каже Чарлз на маорски, като един от участващите депутати го отбрани като подобен, до момента в който различен призна, че са били „ провокативни “.

Но това идва в под напрежение миг за расовите връзки в Нова Зеландия, като депутатската партия Te Pati Maori води митинги в цялата страна по-рано денем.

Шест парламентаристи, принадлежащи към локалната партия организира своя лична клетва в Народното събрание, като се закле във честност първо към своите потомци, към тиканга или маорски практики и маорската версия на Договора от Уайтанги, преди да се насочат към секретаря на Камарата, с цел да положат своята законово изисквана клетва на английския крал.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР