Но Терехов подчертава, че в момента не вижда необходимост от

...
Но Терехов подчертава, че в момента не вижда необходимост от
Коментари Харесай

Ще разруши ли Русия Харков? Засега няма паника, никой не бяга от ...

Но Терехов акцентира, че сега не вижда нужда от евакуация на града.

Междувременно съветските държавни осведомителни организации пишат, че жителите на Харков всеобщо напущат града и разгласяват видеоклипове с големи тапи на излизане от града. Журналистката от Харков Мария Малевская опроверга това в ефира на Present Time: тя сподели, че „ няма всеобщо изселване от града “.

Да, шефът на една от главните топлоелектрически централи ТЕЦ-5 споделя, че тя е на практика унищожена и възобновяване й ще отнеме години. Това е много характерно съоръжение, което би трябвало да се поръча и закупи. А кметът Терехов споделя, че всички трансформаторни подстанции са унищожени и че такива загуби в никакъв случай не са се случвали в Харков през тези повече от две години на огромна инвазия. Но жителите на Харков са привикнали да живеят в ритъма на непрекъснати удари, в случай че можете да го наречете по този начин, и са се приспособили.

" Много предприятия към този момент работят, хората работят, пробват се да водят естествен метод на живот, доколкото е допустимо в такива рискови условия, бизнес секторът работи. Украинците към този момент са станали самостоятелни. Въпреки проблемите с силата, има генератори, има са различни източници на енергийни доставки.Но Русия се пробва да сплаши, да показва готовността си да нападна съответно Харков ", сподели Александър Мусиенко, украински боен специалист, началник на Центъра за военноправни проучвания, в ефира на " Настояще време ".

Военният специалист Александър Мусиенко счита, че офанзивите против енергийната инфраструктура не са подготовка за нова широкомащабна съветска атака против града, а „ просто гнет против цивилни “.

" Освен офанзиви против уреди за енергоснабдяване се нанасят удари по цивилни обекти, по жилищни региони, по къщи. Пускат се бомби: С-300 летят на практика напразно - те просто падат на всички места по къщите ", отбелязва Мусиенко.

По-рано съветският президент Владимир Путин направи спорно изказване за вероятното основаване на „ санитарна зона “ по продължение на украинско-руската граница за отбрана на Белгородска област от обстрели и нападения на съветски доброволчески елементи, воюващи на страната на Украйна. Изданието Meduza писа, че обкръжението на Путин разисква опцията за офанзива против Харков.

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски счита, че съветската войска ще се сблъска с съдбовни последствия, в случай че се опита още веднъж да превземе града.

Харковска област граничи с Белгородска област - съветската граница е единствено на 40 километра от Харков. Руската войска към този момент беше щурмувала Харков при започване на пълномащабно навлизане в Украйна.

 

Превод ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР