Но Кисинджър, който е посетил Китай повече от 100 пъти

...
Но Кисинджър, който е посетил Китай повече от 100 пъти
Коментари Харесай

Китай отдава почит на Хенри Кисинджър: „Старият приятел на китайския народ“

Но Кисинджър, който е посетил Китай повече от 100 пъти през живота си, е измежду дребното американски публични лица, гледани благосклонно от Пекин и нежно се помни в азиатската страна в четвъртък.

„ Това е голяма загуба както за нашите страни, по този начин и за света “, сподели Сие Фън, китайският дипломат в Съединени американски щати, в обява в X/Twitter.

„ Историята ще запомни какво е съдействал столетникът за китайско-американските връзки и той постоянно ще остане жив в сърцата на китайския народ като най-ценен остарял другар “, сподели той.

p> Кисинджър влезе в историята като единствения американец, който се е свързал непосредствено с всеки идващ китайски водач, като се стартира с Мао Цзедун.

През юли Кисинджър беше топло поздравен от китайския президент Си Дзинпин, когато напрежението беше в пика си сред Пекин и Вашингтон.

Когато някогашният посланик е служил при Ричард Никсън през 70-те години на предишния век, той е изиграл значима роля за нормализиране на връзките сред своята страна и Китай. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР