Какво иска Северна Корея от Владимир Путин и Русия?

...
Но какво би искал Пхенян от всяка сделка?Sky News разговаря
Коментари Харесай

Но какво би искал Пхенян от всяка сделка?

Sky News разговаря с Кристофър Грийн, асистент в Лайденския университет в Холандия и експерт по севернокорейското общество.

Той казва, че има три направления, които обхващат това, което потайната страна може да спечели от всяка сделка с Русия: военни и космически технологии, политически ползи и икономически ползи.

Военни сателитни технологии

Северна Корея не е успяла да изстреля два сателита досега тази година, казва д-р Грийн, оставяйки впечатлението, че се нуждаят от помощ.

Владимир Путин „приема с благодарност" поканата на Ким Чен Ун да посети Северна Корея

„Разбира се, това, което Северна Корея иска да изстреля, е военен разузнавателен сателит“, казва той.< /p>

Това би имало военни цели – чиято цел е неясна – но би имало друго предимство да имаш способността да изстрелваш сателити: правдоподобно отричане.

„Те също се възползват от възможността да извършат мирно изстрелване в космоса с помощта на технология за балистични ракети, което им позволява едновременно да тестват технология за повторно влизане на бойни глави."

Изображение: Владимир Путин и Ким Чен Ун посещават космодрума Восточни

Ами ядрените оръжия? Д-р Грийн не смята, че те са сериозно на масата.

„Сигурен съм, че Северна Корея може да се интересува от руската ядрена технология, но съм много скептичен, че руснаците наистина ще им дадат своята ядрена технология.< /p>

„Това определено ще си навлече гнева на САЩ и другите, а за Русия изглежда риск, който не си струва да се поема.

„Мисля, че нито Китай, нито Русия, нито някой друг, който в момента има ядрените оръжия има особено желание да види Северна Корея като пълноправен член на ядрения клуб."

Каква помощ може да окаже Ким на Русия?

Прочетете повече:
Анализ: Партньорството може да удължи войната за неопределено време< br />Северна Корея организира симулация на ядрен удар на „изгорена земя“

Показвайки на света, че Пхенян има „големи приятели“

Освен че получава тайни за космически изстрелвания, всяка сделка с г-н Путин ще обслужва политически интересите на Ким.

Това го кара да изглежда "държавник" пред местната публика, казва д-р Грийн пред Sky News, и създава впечатлението, че той е в "пълен контрол" над страната.

„И това показва на враговете на Северна Корея, че тя има големи приятели и че следователно Северна Корея е някак си в безопасност, удобно в собствената си кожа с настоящата геополитическа ситуация.“

За Пхенян това е „винаги полезно" да има тези открити прояви на подкрепа от Китай или Русия, добавя той.

Накрая, Северна Корея може да проучи увеличаването на броя на работниците, които изпраща да работят в Русия - които след това връщат твърда валута обратно в своите родна страна.

Но въпреки това Северна Корея иска да остане „яростно независима“, твърди д-р Грийн, отхвърляйки идеята, че Пхенян може да изпрати войници, за да помогне на Русия в Украйна или да помогне за охраната на нейните граници.

>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР