Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се

...
Нивото на водата в река Тобол в руския Курган се
Коментари Харесай

Водата в руската Курганска област достига опасни нива

Нивото на водата в река Тобол в съветския Курган се е повиши над 10 м до рисковата стойност от 850 см - повече от върха от 1994 г .

Водата се е издигнала над язовира, защитаващ града. Министерството на изключителните обстановки предизвестява за опасност от пробив.

Повече от 100 чиновници са били изпратени да укрепват крайбрежията - запълват най-ненадеждните сектори от язовира.

Местните поданици се изтеглят.

Това оповестява ТАСС, като цитира изказване на губернатора на Курганската област Вадим Шумков. Шумков предизвестява за " доста тежка обстановка " в близко бъдеще.

Владимир Якушев, пълномощен представител на президента на Руската федерация в Уралския федерален окръг, означи, че Курганската област сега е в най-тежка обстановка с наводнения. 

Съобщава се за доста наводнени къщи по селата на региона. 

Летище Курган продължава да работи , макар че се намира покрай язовира.

По-рано беше обявено, че неподходящите събития в региона на Курган пораждат при равнище на водата 700 cm, а рисковите събития - при 850 cm.
 Водата в съветската Курганска област продължава да се повишава
Водата в съветската Курганска област продължава да се повишава

Тюменска област в Югозападен Сибир също наранена

Жителите на 14 обитаеми места в региона на Ишим в Тюменска област в Югозападен Сибир също бяха евакуирани в сряда поради заканите, идващи от покачващото се равнище на река Ишим, споделиха чиновници.

Нивата на водата в реките в секторите от съветските райони на Урал и Югозападен Сибир, както и в прилежащите региони на Казахстан, към момента се повишават бързо , споделиха чиновници.

Припомняме, че бедствието бе породено от бързото размразяване на доста сняг на фона на пороен дъжд, довело до повишение на равнищата на няколко от най-големите реки в Европа.

Общият брой на хората, евакуирани от домовете им, набъбна до 200 000 късно във вторник , откакто губернаторът на съветската Тюменска област съобщи на жителите на Ишим, град с население от 65 000 души, че би трябвало да изоставен незабавно домовете си.
 Руската Курганска област продължава евакуацията поради наводнението
Руската Курганска област продължава евакуацията поради наводнението

Нивото на водата в река Тобол се е повишило с 56 см в неделя до 5,47 м

Казахстан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР