Нивото на река Дунав в Тутракан е достигнало 750 см

...
Нивото на река Дунав в Тутракан е достигнало 750 см
Коментари Харесай

Нивото на Дунав приближава критични нива при Силистра и Тутракан

Нивото на река Дунав в Тутракан е достигнало 750 см при сериозно равнище от 790 см, а в Силистра – 705 см при сериозни 777 см. Засега  няма прогноза за приток на вода за прекосяване на върховите стойности, само че ще продължи наблюдаването на дигите, които са в редовност и не съществува заплаха от заливане и  наводнения. Това стана ясно на извършеното през днешния ден съвещание на Областния спешен щаб, свикано от Областния шеф на Силистра Ивелин Статев, по отношение на заплахата от покачващото се равнища на Дунав в акваторията на Тутракан и Силистра.
 
В съвещанието не участваха представители на 4-те добруджански крайдунавски общини – Силистра, Тутракан, Главиница и Ситово, заради което на кметовете е разпоредено да свикат незабавно общинските си щабове, с цел да обсъдят ситуацията по места. Докладвано бе, че в Силистра има машина за пълнене на торби с пясък, както и техника за извозването им, в това число със съдействието на компания „ Пътперфект-Т “.

Водоподаването сега е обикновено, демонстрира инспекцията на „ В и К “ ООД Силистра, като се работи в условия на повишен мониторинг и дружно с РЗИ ще бъдат следени индикаторите на питейната вода. Пречиствателната станция в Силистра е в положение да управлява връщането на води. Под наблюдаване е равнището в трите помпени станции към „ Напоителни системи “ .

По предложение на регионалния шеф от през днешния ден информация за равнището на реката, както и сигнали за  рискове ще се събира на всеки 4 часа.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР