Нивото на Дунав при Лом остава опасно ниско. Във вторник

...
Нивото на Дунав при Лом остава опасно ниско. Във вторник
Коментари Харесай

Дунав пресъхна, в Лом става за плаж

Нивото на Дунав при Лом остава рисково ниско. Във вторник са измерени 59 сантиметра над морското ниво, оповестиха от хидро-метеорологичната станция в града.

Заради продължителното засушаване водата в огромната река се е отдръпнала надалеч от дигите и по брега са се посочили огромни линии земя. Затруднен е достъпът до понтони и кораби-ресторанти, защото те са доста ниско и слизането от дигата до тях е по стръмна стълба.

По островите в Дунав, намиращи се против Лом, също са се посочили огромни линии земя, които отдалеко наподобяват на чисти плажове.

Корабоплаването по Дунав не е спряно, само че капитаните на кораби би трябвало да се преценяват с появили се тук-там плитчини и шлеповете да бъдат с по-малки товари.

Нивото на Дунав при Лом е достигало до 913 сантиметра над морското ниво през април 2005 година, когато реката излезе от коритото си и наводни квартали и инфраструктура в крайбрежната зона.

Имало е и равнища под морското ниво, когато водата се е оттегляла толкоз във вътрешността, че тук-там са се показвали залежи от лигнитни въглища и локалните хора са копаели от тях и са ги употребявали за отопление през зимата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР