„Нивата на заразата у нас за съжаление са доста сериозни.

...
„Нивата на заразата у нас за съжаление са доста сериозни.
Коментари Харесай

20 хиляди може да са случаите до края на септември

„ Нивата на болестта у нас за жалост са много съществени. Днешните случаи са от към 6% от взетите PCR проби. Това ще натовари системата и в допълнение ще затрудни работата ни”, призна в изявление за Нова телевизия шефът на незабавната болница Пирогов проф. Асен Балтов.

Той изясни, че повода за огромната численост се дължи на разхлабването на ограниченията и неносенето на персонални защитни средства като маските.

„ Освен в градския превоз и другите закрити места, не е неприятно маските да се носят и по улиците, когато има повече хора. Носенето на маска е от извънредно значение. Във Франция ги носят и когато се разхождат сами по улиците”, добави той.

„ Случаите във Варна и Пловдив към този момент са повече, което приказва, че там няма да имаме клъстерно, а дифузно разпространяване на болестта. То би било доста по-трудно за надзор от сътрудниците от РЗИ”, сподели Балтов.

Професорът не счита, че има наклонност да излезем от платото на болестта. Според него броя на регистрирани случаи у нас може да доближи 20 хиляди до края на септември.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР