Нивата на водата на река Рейн в Германия се повишиха

...
Нивата на водата на река Рейн в Германия се повишиха
Коментари Харесай

Проливни дъждове повишиха водните нива на река Рейн в Германия

Нивата на водата на река Рейн в Германия се покачиха внезапно след проливни дъждове в южните региони което лимитира плаването на товарните кораби, оповестиха търговци на артикули в понеделник.

Според тях, водното равнище в южните елементи на реката е задоволително високо , с цел да разреши естественото придвижване на корабите с цялостно натоварване. Конкретно, във значимата пристанищна точка Кауб, водата е достигнала равнища, които разрешават плаването на кораби с изцяло претрупан товар.

През месец юни, сушата аргументи доста понижаване на водните равнища в реката , което затрудни изцяло натовареното корабоплаване на корабите. Като резултат, операторите на кораби постановиха спомагателни такси, които усилиха разноските за притежателите на товари, в опит да компенсират празните транспорти.
 Рейн пресъхна
Рейн пресъхна

Суша мъчи Европа

Въпреки че обстановката се усъвършенства, реката Рейн към момента е прекомерно плитка в северните региони към Кьолн и Дуисбург, като някои кораби могат да плават единствено с половината си товар. Търговците показаха, че Рейн е от решаващо значение като транспортен маршрут за зърнени храни, минерали, въглища и петролни артикули, в това число мазут.

През лятото на 2022 г ., и проблеми в производството за някои немски компании. Тогава сушата и вълната от горещини провокираха извънредно ниски водни равнища в реката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР