Нива с около 200 броя засаден канабис беше открита от

...
Нива с около 200 броя засаден канабис беше открита от
Коментари Харесай

Бургаската полиция иззе рекордно количество канабис

Нива с към 200 броя засаден канабис беше открита от бургаската полиция. Тя се намира в двора на къща, която се намира покрай поморийското село Бата. По случая е арестуван 57-годишният Тодор Стаматов от Бургас. Открити са кашони и пакети съдържащи 90 кг марихуана , чиято стойност се прави оценка на 540 000 лв. по цени на съдопроизводството. Окръжната прокуратура в Бургас е внесла в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на мъжа, който е упрекнат в държане за разпространяване на 90 кг марихуана и за развъждане на 193 растения от рода на конопа.
„ Задържаният мъж е аграрни производител, не е осъждан и няма престъпно досие. Той е задържан, до момента в който поливал растенията, чиято листна маса е 130 кг “, сподели шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.Той добави, че текат оперативно- издирвателни дейности за откриване на други лица, съпричастни към незаконните действия.

Тодор Стаматов е арестуван за 72 часа, само че съгласно административния началник на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев, ще бъде поискано нейното удължение. Според него такова огромно количество демонстрира, че е отглеждано за продажба. Прокурор Чинев добави, че сухата тревна маса е открита в сграда, а в поземления парцел, който е прилежаща част към постройката, са открити растенията, чието тегли възлиза на почти 130 кг.

На 57-годишния мъж са повдигнати обвинявания за владеене и развъждане на наркотично субстанции. Предвидената глоба по закон е „ отнемане от независимост “ до 2 до 5 години и санкция от 5000 до 10 000 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР