Нито едно нарушение при прилагането на специални разузнавателни средства (СРС)

...
Нито едно нарушение при прилагането на специални разузнавателни средства (СРС)
Коментари Харесай

Със СРС-тата всичко е наред: По-малко проверки и никакви нарушения

Нито едно нарушаване при използването на специфични разследващи средства (СРС) не е намерено през предходната година. Това излиза наяве от годишния отчет на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (НБКСРС). За 12 месеца службите са следили 3046 души.

Документът бе импортиран в Народното събрание от новия ръководител на Бюрото Пламен Иванов. Той бе определен на мястото на Бойко Рашков, който на няколко пъти алармираше, че при подслушването и следенето се правят нарушавания. Заради тези изказвания той влезе в открит спор с основния прокурор Сотир Цацаров и шефа на ДАНС Димитър Георгиев, а от ГЕРБ оповестиха, че няма да го поддържат за идващ мандат.

Проверки или блокирана работа

В края на мандата си Рашков разгласи, че през 2018 година работата на Бюрото е била блокирана от останалите трима членове - Огнян Стоичков, Илия Ганев и Огнян Атанасов, които дали своят вот да не се правят плануваните инспекции, тъй като предстоял избор на нов състав от Народното събрание. В Народното събрание бяха импортирани информации за активността им през изтичащия мандат, в които се твърдеше, че редовно са отсъствали от работа. В справките се посочваше, че поради нежеланието им да работят не са били осъществени към 50 инспекции. Въпреки това и тримата резервираха постовете си, а Бюрото бе управлявано от Иванов, номиниран от партията на Веселин Марешки – " Воля ". В момента единственият правист в състава на Бюрото е номинираният от " Атака " Огнян Стоичков.

През 2018 година са осъществени към 50 инспекции по-малко спрямо миналата година, излиза наяве от отчета. За миналите 12 месеца са направени общо 153 инспекции в Държавна организация " Технически интервенции " и профилираната дирекция със същото име в ДАНС. Година по-рано инспекциите в двете структури са били общо 223.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР