Нито един зрелостник от регион Монтана не е изкарал пълна

...
Нито един зрелостник от регион Монтана не е изкарал пълна
Коментари Харесай

Нито една пълна шестица на матурата по БЕЛ в Монтана

Нито един абитуриент от район Монтана не е изкарал цялостна шестица на матурата по БЕЛ. Повече от предходната година са отличните оценки по българския език 55, а 53-ма зрелостници са получили двойки, заяви началникът на РУО Росица Ангелова.
На втория наложителен изпит има 19 цялостни шестици, 17 са по британски език и по една по биология и математика. За съпоставяне 13 са били шестиците предходната година.
По-добри резултати на матурите тази година регистрират от РУО – Монтана. Няма абитуриент с отлични оценки от двата наложителни изпита, двойките са по-малко от предходната година. Резултатите на зрелостниците от района са с към 10 точки под междинните за страната.
926 зрелостници са се явили на матура по БЕЛ, с 11 повече от миналата година. Средният триумф е 4.06.
816 са били на втория наложителен изпит. Най-много са предпочели биология и здравно обучение – 299, като междинният триумф е 4.03. География и стопанска система са предпочели 218 възпитаници, като междинният триумф е 3.65.
Най-слаб е бил ползата към съветския език, където се е явил единствено един възпитаник, против 14 през предходната година. Над 100 зрелостници са издържали изпита на доктрина и процедура на специалността.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР